Till nyhetsarkivet

Externa frågor och svar om coronaviruset

Frågor och svar 2020-03-17

Vi förstår om våra hyresgäster har många frågor gällande coronaviruset. Vi vidtar olika försiktighetsåtgärder och följer fortlöpande utvecklingen och rekommendationer från myndigheter. Det är viktigt att vi alla bidrar till att minska risken för spridning. Nedan har vi samlat några exempel på frågor och svar som kan dyka upp framöver.

Hur kan jag veta att de som kommer hem till min lägenhet i något ärende är frisk och inte smittar mig?
Våra medarbetare ska vara friska när de är på jobbet. Om de är sjuka stannar de hemma. Om du känner dig orolig kan du alltid kontakta Gårdstensbostäder och boka om ett inplanerat besök.

Jag tillhör en riskgrupp och har förstått att man i pågående projekt i min fastighet behöver få tillträde. Jag vill inte att någon kommer hem till mig nu. Hur ska jag göra?
I våra större projekt har vi egen personal som finns till hands för en mängd olika frågor. Kontakta Gårdstensbostäder för att diskutera situationen och hitta en lösning.

Om jag som hyresgäst känner mig lite sjuk inför ett hembesök, vad ska jag göra?
Kontakta Gårdstensbostäder så snart du kan och boka om din tid.

Jag har förstått att en person i mitt hus är sjuk i Covid-19. Städar ni extra i gemensamma utrymmen som trapphus och tvättstugor?
Coronaviruset smittar vid närkontakt via droppsmitta i samband med hosta eller nysning, som når högst 2 meter ut från den sjuke. Smittan är inte luftburen som till exempel mässling. Det finns alltså inte virus kvar i luften när en person varit i en trappuppgång eller i ett rum. Det sprids inte heller med ventilation. Om viruset finns på golv eller dylikt spelar ingen roll. Viruset svävar inte kvar i luften som till exempel vid mässling. virus kan påvisas på en yta upp till 9 dygn, men det betyder inte att det kan överföra smitta. För det krävs aerosol genom hosta eller nysning, alternativt färskt sekret.
Svaret på frågan är att vi inte städar extra i gemensamma utrymmen.

Viktiga råd i virustider

Inför planerade hembesök till dig som hyresgäst kommer våra medarbetare vara noga med att avboka mötet om personen inte är frisk. Vi vill gärna se att du som hyresgäst tänker på samma sätt. På detta sätt är vi lite extra omtänksamma om varandra.

Kontakta din huschef om du har några frågor. Felanmälan gör du enkelt på Mina sidor.