Till nyhetsarkivet

132 hyreslägenheter invigda på Nya Kryddhyllan

Onsdag den 10 januari invigdes husen

Utvecklingen fortsätter i Gårdsten. Denna gång tack vare Robert Dicksons stiftelse som håller fast vid sina stadgar från år 1856.

Derya Tumayer, ordförande i Robert Dicksons stiftelse, berättade om bakgrunden när invigningen av hyreslägenheterna på Nya Kryddhyllan ägde rum den 10 januari.
– Stiftelsen har som ändamål att uppföra sunda och välskötta byggnader, som mot rimliga villkor ska hyras ut till mindre bemedlade personer företrädesvis ur arbetarklassen, sade Derya Tumayer.
Resultatet är tre hus med 132 hyresrätter. Lägenheterna är i storleken två till fyra rum och kök. De som bor på bottenvåningen har uteplats, övriga lägenheter har stora inglasade balkonger. Några våningar upp i husen har man fantastisk utsikt åt väster.

Jättefint boende
Byggnadsnämndens ordförande Emmali Jansson var en av talarna innan det var dags att klippa bandet.
– Ni som flyttar in här får ett jättefint boende och bidrar samtidigt till Gårdstens utveckling. Jag vill tacka Robert Dicksons stiftelse för att ni tar era stadgar på allvar, förklarade Emmali Jansson.
Det är Peab som uppfört de tre husen tillsammans med ett 30-tal underentreprenörer. Totalt har ett 90-tal personer varit sysselsatta med bygget.
De första hyresgästerna flyttade in den 15 januari.