Till nyhetsarkivet

Årets Gårdstensungdomar 2016

För tredje året i rad premierade Gårdstensbostäder duktiga ungdomar

från Gårdsten. Det är många ungdomar som på olika sätt är förebilder och gör sig väl värda att uppmärksammas. I år var det två tjejer som speciellt utmärkt sig på lite olika sätt. Happiness Charles och Segal Mohamed. Dessutom premierades även Belmin Belic för sin karriär från sommarjobbare hos Gårdstensbostäder till arbetsledare hos Vinga Hiss.

Juryns motivering:
Happiness Charles
Hon har sedan två år tillbaka tränat tillsammans med sin mamma Charity på TräningsTräffarna i Gårdsten. Hon är en glad och positiv tjej som sprider energi till övriga deltagare. 2016 blev hon rekryterad som ledare till GöteborgsVarvets löparskola i Gårdsten där hon under våren tränat barn 8 – 12 år. Happiness har som ledare visat stort engagemang och ledarskap med målet att få fler barn att börja röra på sig och få en bättre hälsa. I premiären av Cityvarvet, ett motionslopp som GöteborgsVarvet arrangerar sprang Happiness in på en fin 8:e plats. Happiness Charles är väl värd att prisas som årets Gårdstensungdom då hon är en förebild för andra ungdomar genom sitt engagemang och viljan att påverka och stötta Gårdstensborna i deras utveckling för en bättre hälsa.

Segal Mohamed
Hon älskar Gårdsten och kallar det mångkulturellt område som har en positiv utveckling som i sin tur leder till samhällsförändringen. Hon vill vända på ordet segregation till samhällsförändringen genom att spegla olika sanningar och visa att alla är olika men vi har lika värde. Hon brinner för jämställdhetsfrågor och är nyfiken på att förstå hur omgivningen fungerar. Hon försöker därför träffa politiker ”som inte är lik mig” för att förstärka sig själv och öka sina kunskaper. Hon använda teater som verktyg för att spegla samhällsproblematiken. Hon är skådespelare och spelar på Folkteatern, Haga teatern, Angered teatern, mfl. Hon ska snart gå en skådespelarutbildning och hon är aktivist.

Från vänster: Happiness Charles, Segal Mohamed, Michael Pirosanto, vd Gårdstensbostäder, Salma Nazzal, projektledare Gårdstensbostäder och Belmin Belic.