Till nyhetsarkivet

Bostadsministern ser Gårdsten som föredöme

Besök i Gårdsten den 19 oktober.

Bostads- och finansmarknadsminister Per Bolund (MP), fick en rejäl promenad genom Gårdsten och han var imponerad.
– Det går att göra skillnad om man satsar långsiktigt, sade ministern efter att ha fått vara med om ett lite annorlunda upplägg vid sitt besök i Gårdsten den 19 oktober.
Istället för bildspel och föredrag valde Gårdstensbostäder att ta med Per Bolund och hans delegation på en vandring genom området på temat ”walk and talk”. Det var uppskattat.

Gruppen startade vid Solhusen vid Ekgården och ministern guidades sedan genom området av Gårdstensbostäders vd Michael Pirosanto och Framtiden-koncernens vd Terje Johansson.
En anledning till besöket var att Per Bolund ville titta närmare på och diskutera nybyggnation som genomförs med hjälp av statligt investeringsstöd.

Miljöpartiet har varit involverade i den typen av byggande. Därför gjordes ett stopp vid Saffransgatan. Där pågår byggnation av 42 hyreslägenheter som är ett boende för 55+. Lägenheterna inramar det befintliga parkeringshuset. Projektet genomförs med hjälp av statligt investeringsstöd.

Föredöme
Per Bolund informerades också om utvecklingen av Gårdstens Centrum. Lagom till besöket hade stommen till höghuset brf Utsikten börjat uppföras och gjutningen av första våningen var klar.

Efteråt var ministern imponerad av utvecklingen i Gårdsten och att man lyckats skapa framtidstro genom långsiktiga satsningar.
– När det gäller miljö och socialt hållbar stadsplanering är Gårdsten ett föredöme, sade Per Bolund.

Läs fler reportage i senaste Gårdstensbladet för november.