Till nyhetsarkivet

Fariba och Happiness satsar på fastighetsbranschen

Branschens egna skola med bra utbildning 

 

När fastighetsbranschen ropar efter utbildade medarbetare har Gårdstensbostäder ett upplägg som lönar sig för alla parter. Happiness Charles, 21 år, och Fariba Chandni, 22 år, är två unga blivande fastighetsingenjörer från Fastighetsakademin.
I december är Happiness och Fariba klara med sina utbildningar på Fastighetsakademin. Båda har en nära koppling till Gårdstensbostäder.
– Jag fick inspiration och intresse att gå den här utbildningen när jag var hos Gårdstensbostäder, säger Happiness Charles som är uppvuxen i Gårdsten. Hon fick sommarjobb hos Gårdstensbostäder, blev sedan arbetsledare för andra sommarjobbare och är ledare i fotbollsskolan GAIS i Gårdsten. Under studietiden på Fastighetsakademin har Happiness praktiserat hos företagen Serneke, Poseidon och Bostadsbolaget.
– Jag ville testa allt möjligt och har haft det jättebra på alla ställena. Det är ett bra initiativ att de vill ta emot praktikanter, säger Happiness som nu söker jobb och hoppas få anställning som fastighetsförvaltare eller fastighetsingenjör.

Bra utbildning
Fariba Chandni går också den tvååriga utbildningen till fastighetsingenjör.
– Det är roliga ämnen, bra lärare och bra kamrater på Fastighetsakademin, säger hon. I somras fick Fariba jobb som vikarierande huschef hos Gårdstensbostäder. Uppenbarligen skötte hon det mycket bra. I september beslutade Gårdstensbostäder  att anställa Fariba som trainee under 2019.
– Jag ser verkligen fram emot det. Alla företag i branschen borde erbjuda den möjligheten. Det är svårt för oss unga att komma in på arbetsmarknaden, säger hon. Under trainee-tiden kommer Fariba att praktisera på varje avdelning hos Gårdstensbostäder och dessutom arbeta ett par månader hos Framtiden Byggutveckling.
– Jag vill vara med och utveckla fastighetsbranschen, förklarar Fariba Chandni.

Branschens egen skola
Att rekrytera personal som gått utbildningar på Fastighetsakademin är inget nytt för Gårdstensbostäder. Så gott som alla huschefer och cirka hälften av företagets personal har gått den vägen.
– Fastighetsakademin är branschens egen skola som erbjuder möjligheter att trygga kompetensen bland bolagets medarbetare, säger Gårdstensbostäders styrelseordförande Mohamed Hama Ali som också är ordförande i Fabur.
För ett par år sedan övertogs Fastighetsakademin av de kommunala bostadsbolagen tillsammans med ett 50-tal andra företag, genom den ideella föreningen Fabur.
– Fastighetsbranschen står inför jätteutmaningar och det är fantastiskt positivt när de som är unga vill vara med och vidareutveckla bolaget, säger Mohamed Hama Ali.

Fariba Chandni kommer att vara trainee hos Gårdstensbostäder från december i år till februari 2020.

Happiness Charles läser på Fastighetsakademin och gör sin praktik hos Bostadsbolaget.