Till nyhetsarkivet

Gårdsten centrum har fått apotek

Öppet: Måndagar-fredagar kl. 9-18 och lördagar kl. 10-14.

Gårdsten har väntat och väntat men nu finns det på plats. Apoteksgruppen har öppnat i Gårdsten Centrum.
Gårdstensbladet besöker det nya apoteket på öppningsdagen den 31 januari. 

– Det känns både bra och spännande. Vi hoppas att det kommer många kunder, säger Fariba Kiamarsi som driver det nya apoteket tillsammans med sin man Morteza Nejad. De bor i Mölnlycke och driver ett apotek till i regionen.

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek med drygt tusen medarbetare runt om i landet. Man möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Apoteket i Gårdsten är franchise-apotek nummer 48 i landet.
Öppettiderna är måndagar-fredagar kl 9-18 och lördagar kl 10-14.
– Vi är positiva till att också ha öppet på söndagar om det visar sig att ett sådant behov finns, förklarar Fariba Kiamarsi.
Etableringen betyder mycket för Gårdsten.
– Det är väldigt glädjande att Apoteksgruppen har etablerat sig i Gårdsten. När vårdcentralen öppnade för några år sedan var målet att också få hit ett apotek. Nu fortsätter utvecklingen av Centrum i enlighet med visionen Gårdsten 2025, säger Gårdstensbostäders tf. vd Jehan Mansour.

Sammanslagning
I höstas beslutades det att Apoteksgruppen och Kronans Apotek går samman. Den nya kedjan, som får en omsättning på cirka 12 miljarder kronor har valt att använda varumärket Kronans Apotek. Det innebär att apoteket i Gårdsten komma att skyltas om till Apoteket Kronan. Men det kommer dröja ett tag innan förändringsarbetet mot det nya varumärket genomförs.

Nya entrén till Gårdsten Centrum från Salviatorget med direkt anknytning från busshållplatsen

Apoteket ligger omedelbart till vänster i nya entrén till Gårdsten Centrum, från Salviatorget med direkt anslutning från busshållplatsen.

Gårdstensbostäder hälsar Apoteksgruppen välkomna till Gårdsten

Gårdstensbostäder hälsar Apoteksgruppen välkomna till Gårdsten centrum. Från vänster Morteza Nejad, Jehan Mansour och Sarah Karlsson Gårdstensbostäder, Fariba Kiamarsi, Anki Caspersson Gårdstensbostäder och Abdallah Al Ashlag.

 

logo apoteksgruppen
Öppettider: måndag-fredag kl 9-18 och lördag kl 10-14.