Till nyhetsarkivet

Gårdsten får ny restaurang och ytterligare mötesplatser

Markarbetet pågår på Salviatorget.

Nästa steg i samhällsbygget Gårdsten är en restaurang – mitt i centrum. Till sommaren ska den stå klar.

Det var den 5 mars, som spaden sattes i marken för restaurangen i Gårdsten Centrum.
– Vi ökar antalet mötesplatser där människor kan träffas och umgås, antingen över en bit mat eller genom idrott eller kulturella aktiviteter, säger Gårdstensbostäders vd Ulf Merlander. När människor träffas och umgås stärks tilliten i området och den kollektiva förmågan ökar vilket kommer att stärka lokalsamhället ytterligare, förklarar han.

Restaurangen ska drivas av Fayz Majzoub. Han har serverat pizza till gårdstensborna i mer än 30 år.
– 1992 startade jag pizzeria Suverän på Kaneltorget. Jag är glad och tacksam för att jag fått chansen och förtroendet att driva den nya restaurangen i centrum, säger Fayz Majzoub.
På menyn kommer det bland annat att finnas husmanskost, grillat och hamburgare. Pizzerian på Kaneltorget ska finnas kvar till dess att Gårdstensbostäder startar en stor ombyggnad av fastigheterna vid torget.

Det är Vi Bygg som fått uppdraget att bygga restaurangen och målet är att den ska vara klar till sommaren. Arkitekt är Philipp Westman på Liljewall arkitekter.

Tre nya mötesplatser
Under året kommer Gårdstensbostäder att skapa ytterligare mötesplatser för boende och besökare i Gårdsten. Inne i centrum byggs nu en sushirestaurang och ett minikulturhus planeras.
– Nedanför centrum kommer vi bygga ett kampsportscentrum för olika budosporter. Sammanlagt blir det tre nya mötesplatser i Gårdsten Centrum som kommer bidra till ett mer levande centrum, säger Ulf Merlander.