Till nyhetsarkivet

Gårdsten får vårdcentral

Den 1 mars öppnas vårdcentral på Muskotgatan 10

Äntligen! Gårdsten får en vårdcentral. Verksamheten kommer att ligga i Gårdstenshuset på Muskotgatan 10 och starten sker den 1 mars.

Det är läkaren Adel Haghjoo som tillsammans med kollegan Farshad Tahmasebiepour kommer att äga och driva Gårdsten Vårdcentral.
Adel Haghjoo har en lokal förankring i Angered. Han var en av grundarna till Backa Läkarhus och arbetade under många år på företagets enhet i Angered.
– Vi ser fram emot att komma hit till Gårdsten och känner redan ett stort välkomnande. Både från Gårdstensbostäder och från allmänheten, säger Adel Haghjoo som ursprungligen är från Iran men kom till Sverige för 44 år sedan.

Platschef
Paulina Jacobsson kommer att vara verksamhetschef på Gårdsten Vårdcentral.
– Vår ambition är att ge alla människor vård efter behov och på lika villkor, säger hon.
Att få en vårdcentral till Gårdsten är verkligen efterlängtad. Gårdstensbostäders vd Michael Pirosanto berättar att man faktiskt arbetat med den frågan ända sedan bolaget bildades för 20 år sedan.
– Etableringen av en vårdcentral betyder väldigt mycket för den fortsatta utvecklingen av samhällsbygget Gårdsten, förklarar Michael Pirosanto.
Stadsdelen är under stark utveckling. Visionen för Gårdstens framtid är att fram till år 2025 kommer det att byggas cirka 1 500 nya bostäder i området.

Listning
Det är säkert många gårdstensbor som vill lista sig på den nya vårdcentralen. Den 1 mars, när Gårdsten Vårdcentral öppnar, är första dagen som det går att lista sig på vårdcentralen. Det gör man antingen genom att fylla i en blankett som vårdcentralen tillhandahåller eller på nätet via 1177 Vårdguidens e-tjänster. En förutsättning är att man är folkbokförd i Västra Götaland.

Just nu pågår arbetet för fullt med att färdigställa lokalerna i Gårdstenshuset på Muskotgatan 10.

Bildtext:
Verksamhetschef Paulina Jacobsson och doktor Adel Haghjoo tillsammans med Johan Holm på Sowino Bygg AB som färdigställer lokalerna.