Till nyhetsarkivet

Gårdstensbostäder är nominerat till Kundkristallen

Pressmeddelande 2023-01-23

Vilket bostadsföretag är bäst om hyresgästerna får bestämma? Svaret kan bli Gårdstensbostäder som är nominerat till det prestigefyllda priset Kundkristallen.

De nominerade utses bland stora och medelstora företag i Sverige som under 2022 genomfört kundundersökningar tillsammans med AktivBo.

Det är ingen jury eller experter som utser vinnarna i Kundkristallen. Priset baseras helt på hyresgästernas omdömen. Det är både privata och kommunala bostadsföretag som deltar och tävlar i service och kvalitet.

Gårdstensbostäder är nominerat i storleksklassen 1 0000-3 999 lägenheter bland företag som gjort det största lyftet av serviceindexet i förra årets kundundersökning. De andra två som nominerats är Laholmshem AB och Rosengård Fastighets AB i Malmö.

Serviceindex är det viktigaste indexet i hela enkäten och Gårdstensbostäders serviceindex ökade med 3,6 procent till 82,6. Tilläggas kan att svarsfrekvensen i undersökningen var 75,2 procent. Den högsta svarsfrekvensen någonsin för Gårdstensbostäder som visar att hyresgästerna verkligen är engagerade i sitt boende.

Fokus på service

Jehan Mansour är tillförordnad vd på Gårdstensbostäder:

– Under pandemin var vi tvungna att ställa om vårt sätt att arbeta. Men därefter har vi lagt allt fokus på service, kundbemötande och närvaro för våra hyresgästers bästa. Det har givit resultat. All personal på Gårdstensbostäder gör ett fantastiskt arbete, säger han

– Jag ser också nomineringen som ett kvitto på att långsiktigt arbete lönar sig. Vi har gått från att betraktas som ett av Sveriges sämsta bostadsområden till att idag lyftas fram som ett nationellt framgångsexempel bland utsatta områden, förklarar Jehan Mansour.

Kundkristallen delas ut för 18:e året i rad. Vinnarna presenteras den 9 februari under Benchmark Event på Berns Salonger i Stockholm

Gårdstensbostäder är nominerade till Kundkristallen Bästa lyft Serviceindex