Till nyhetsarkivet

Helgöppet på Gårdstens Vårdcentral

Öppet även lördag-söndag från 1 oktober.

Vårdcentralen utökar servicen – öppet fr o m 1 oktober lördag-söndag

Gårdsten Vårdcentral tar ytterligare ett steg mot målet att bli en av de bästa i Göteborg. Från den 1 oktober utökas servicen med helgöppet.
Vårdcentralen startade för två och ett halvt år sedan och är den som ökar snabbast i hela Västra Götalandsregionen när det gäller antalet listade patienter. Man är nu uppe i 3 800 patienter.

Läkarbemanningen är dessutom betydligt högre än hos de flesta vårdcentraler. Ett riktmärke är en läkare per 2 500 patienter. Gårdsten Vårdcentral har 4,5 läkartjänster. Det är nästan tre gånger så många som riktlinjerna anger.
– Det är för att patienterna ska kunna komma på drop-in hos oss och alla får dessutom en doktor som är huvudansvarig, säger Susanne Slosar som är enhetschef.
Varje patient tilldelas en huvudansvarig doktor och skulle man av någon anledning vilja byta till en annan doktor så går det bra.

Öppet på helger
Den 1 oktober börjar Gårdsten Vårdcentral med helgöppet på alla lördagar och söndagar klockan 10.00-16.00.
Då kan man komma till vårdcentralen för att få hjälp med akuta besvär. När det gäller recept, längre sjukskrivningar med mera så är det ordinarie öppettider som gäller.

Under hösten kommer man att utöka antalet hembesök. Redan idag görs hembesök till personer i riskgrupp och de som är 70+.

Gårdsten Vårdcentral är ansluten till GV online som är en app man kan ladda ner. Via appen får du träffa din läkare inom 25 minuter.
Det är mycket möjligt att vårdcentralen kommer med fler nyheter framöver.
– Om detta med helgöppet faller väl ut så kanske vi kan börja med kvällsöppet också, berättar Susanne Slosar.

Enhetschef Susanne Slosar och hennes kollegor ger patienterna möjlighet att besöka vårdcentralen även på helgerna

Enhetschef Susanne Slosar och hennes kollegor ger patienterna möjlighet att besöka vårdcentralen även på helgerna.