Till nyhetsarkivet

Konstgräsplanen i Dalen får vänta

2021-09-21

Meningen var att Gårdstensdalen skulle få en konstgräsplan i år. Men idrotts- och föreningsförvaltningen meddelar att det dröjer till andra hälften av 2022.

Det var i mars månad som idrotts- och föreningsnämnden tog ett efterlängtat beslut om etablering av en konstgräsplan i Gårdsten med anledning av ett så kallat Göteborgsförslag.

Mikael Lindström, akademiansvarig i GAIS, var den som lämnade in förslaget. Mikael är också eldsjälen bakom GAIS i Gårdsten – fotbollsträning för barn 5-14 år i Gårdstenshallen och Gårdstensdalen.

Den nya konstgräsplanen ska framför allt vara avsedd för spontanfotboll och blir ungefär lika stor som en sjumannaplan.
Meningen var att planen skulle stå färdig i år men nu visar det sig att ungdomarna i Gårdsten får vänta.

Andra planer före
Idrotts- och föreningsförvaltningen meddelar att man inte hunnit med att genomföra alla tänkta planer 2021 med anledning av resursbrist, personal som slutat. Förvaltningen har bland annat prioriterat planer som var i dåligt skick och behövde bytas snarast.

När dessa är klara påbörjas arbetet med konstgräsplanen i Gårdsten. Projekteringen börjar i höst men man bedömer att planen inte blir klar förrän tredje kvartalet 2022.
Gårdstensbostäders vd Michael Pirosanto är besviken.
– Tillit får man när man gör det man har lovat. Det är särskilt viktigt i ett utsatt område som Gårdsten. Det är ca 50 barn som ser fram emot veckans två träningstillfällen, säger han.
Mikael Lindström som kom med förslaget är inne på samma linje.
– Problemet är att entreprenörer inte finns tillgängliga eftersom det byggs i hela Göteborg. Gårdsten verkar inte ha första prioritet och det är klart att man blir besviken för ungdomarnas skull, säger han.

Gårdstensdalen är en viktig rekretionsplats för Gårdstensborna