Till nyhetsarkivet

Konstgräsplanen invigd

Äntligen har Gårdsten fått sin konstgräsplan.

Invigningen skedde under festliga former på Gårdstensdagen den 10 juni. Gårdstensbostäders vd Ulf Merlander höll tal och tackade alla som varit inblandade i tillkomsten av den nya planen i Gårdstensdalen.
– Dom vi ska tacka mest är GAIS och Mikael Lindström, sade Ulf Merlander och hoppades att vi om fem-tio år kan få se en ny Asllani eller Zlatan från Gårdsten i svenska fotbollslandslaget. Mikael Lindström, akademiansvarig i GAIS och eldsjälen bakom GAIS i Gårdsten, fanns så klart på plats.
– Detta kommer att bli kanonbra, sade Mikael när han blickade ut över den nya konstgräsplanen och förberedde de första matcherna. Det var för snart tre år sedan som han lämnade in ett så kallat Göteborgsförslag om att Gårdsten behöver en konstgräsplan med tanke på det stora fotbollsintresset i området. Förslaget godkändes av idrotts- och föreningsnämnden.

Flickor i seriespel
På Gårdstensdagen spelades det naturligtvis fotboll för fullt på planen. Både pojkar och flickor deltog i ett 20-tal matcher där planen delades upp i olika sektioner så att alla lag fick möjlighet att vara med.
– Jag har också anmält tjejer till seriespel. Det gäller 14 tjejer som är 12-13 år. Det blir spännande, sade Mikael Lindström som räknar med att göra något liknande för killarna i Gårdsten. GAIS i Gårdsten, som startade med en fotbollsskola 2016, har verkligen blivit en succé. På tisdagar och torsdagar tränar barn i åldrarna 5-14 år fotboll i Gårdstensdalen.
– Konstgräsplanen, ungefär lika stor som en sjumannaplan, är en spontanyta och kan användas av alla.

Bandklippning vid invigning av nya konstgräsplanen i Gårdstensdalen

Mikael Lindström med hjälptränarna Dana, Angela och Sara samt Therese från IOFF klippte bandet vid invigningen av konstgräsplanen.