Till nyhetsarkivet

Lindra Second Hand öppnar butik i Gårdsten

I april 2019 öppnar butiken på Salviagatan 

En ny second hand-butik kommer att öppnas i Gårdsten. Det är butikskedjan Lindra Second Hand som hyrt lokaler på Salviagatan 1.

Lindra är en ideell förening och överskottet från deras butiker går till att samfinansiera projekt som biståndsorganisationen Human Bridge genomför. Bland annat i samarbete med Läkarmissionen och Erikshjälpen.

Stiftelsen Human Bridge samlar in, reparerar och skickar ut sjukvårdsmaterial och handikapphjälpmedel till främst länder i Afrika och Östeuropa. Allt ifrån sjukhussängar och teknisk utrustning till kirurgiska instrument och förbrukningsartiklar.
– Samarbetet mellan oss och Lindra är tätt. Textilier, kläder, skor och annat som vi samlar in slussas vidare för att säljas i Lindras butiker och återbrukas i Sverige, säger Lars Råsberg som är administrativ chef på Human Bridge och han tillägger att Lindra också har egna insamlingar.
Han framhåller de goda kontakter man fått med hyresvärden Gårdstensbostäder och med GöteborgsLokaler.
– Vi blev helt frälsta när vi fick en beskrivning av den positiva utvecklingen i Gårdsten. För oss handlar det inte bara om att hyra en lokal. Det känns som att vi etablerar oss i ett sammanhang och vi ser fram emot att vara en del i detta, säger Lars Råsberg.

Öppnar i april
Lindras Second Hand kommer att ligga på Salviagatan i samma fastighet som färgbutiken Colorama. Man utlovar ett sortiment med allt från 70-talsklänningar till vackert broderade dukar och roliga leksaker.
Ambitionen är att butiken ska öppna 1 april nästa år.
– Vi hoppas att kunna bidra med ett eller ett par nya arbetstillfällen i Gårdsten, säger Lars Råsberg.
Lindra har idag en butik på Selma Lagerlöfs Torg som ska stängas. Nyligen öppnande man en butik på Wieselgrensplatsen.


Lars Råsberg, administrativ chef på Human Bridge, ser fram emot etableringen i Gårdsten. Bilden är tagen i småländska Holsbybrunn där Human Bridge har huvudkontor och textilsortering.