Till nyhetsarkivet

Nybildade Gårdsten FC satsar framåt på ungdomar

2024-09-10

Nya fotbollsklubben Gårdsten FC har planer för framtiden. På kort sikt att vinna sin serie. På fem års sikt att starta ungdomslag.

Det var i slutet av förra året som Hamza Ibrahim och en kompis drog igång arbetet att försöka starta en fotbollsklubb i Gårdsten.
– Det finns många ungdomar i Gårdsten som vill spela fotboll. Då är det viktigt att ha en klubb på nära håll, säger Hamza.

Kontakter angående sponsring togs med Ulf Merlander på Gårdstensbostäder och Marcus Derander på Ica.
– Dom nappade direkt. Vi har fått hjälp med kläder, bollar och allt annat. Det är vi mycket tacksamma för, säger Hamza.
Efter ett tag hade man också personer som ville ställa upp i styrelsen. Spelarna i laget rekryterades via vänner och vänners vänner. Majoriteten av spelarna är från Gårdsten.

Hemmaplan
Gårdsten FC spelar i division 7 Göteborg B herr. Hemmamatcherna spelas på Lövgärdesplan. Laget gjorde en rivstart i serien genom att vinna de fem första matcherna. Sedan gick det lite sämre ett tag. Gårdstensbladet fanns på plats när laget mötte Annedal FF.

Det rådde ingen tvekan om att Gårdsten var det bättre laget i denna match. Första målet kom efter cirka en kvart i första halvlek. När matchen var slut stod Gårdsten som segrare med 4-1. Det innebär (när detta skrivs) att laget fortfarande har chans att avancera till division 6.
– Hittills har det gått hyfsat för oss. Vi kommer fortsätta arbetet med att knyta fler människor till klubben och att starta ungdomslag, säger Hamza Ibrahim.

 

Mohamad Krayem är tränare för Gårdsten FC.
Mohamad Krayem är tränare för Gårdsten FC.

Gårdsten FC har precis tagit ledningen med 1-0 mot Annedal FF.

Gårdsten FC har precis tagit ledningen med 1-0 mot Annedal FF.