Till nyhetsarkivet

Redovisningsekonom till Gårdtensbostäder

2021-11-23
Om arbetsplatsen

Gårdstensbostäder verkar i Gårdsten, en stadsdel i norra Göteborg. Bolaget ingår som en del i Framtidenkoncernen, som i sin tur ägs av Göteborgs Stad. Lägenhetsbeståndet omfattar 2 797 hyreslägenheter samt cirka 20 000 kvadratmeter lokalyta. Bolaget har över 7 000 boende med ursprung från hela världen. Det är ett dynamiskt och kulturellt mångfacetterat bostadsområde där det bor ca 9.500 invånare totalt.

Arbetsuppgifter

Vårt företag är inte en traditionell hyresvärd. Genom socialt ansvar, engagemang bland hyresgäster och samarbete med förenings- och näringsliv utvecklar vi hela Gårdsten. Det gör vi ur tre perspektiv på hållbarhet: socialt, ekologiskt och ekonomiskt. Det har lett till att vi nu ses som en nationell och internationell förebild, med både priser och utmärkelser. Gårdsten har vänt från problemområde till förebild.

Nu behöver vi förstärka vår ekonomiavdelning med en redovisningsekonom. Ekonomiavdelningen ansvarar för rapportering, analyser och beslutsunderlag till VD, styrelsen och moderbolaget. Vi stödjer också verksamheten med rutiner och förbättringsförslag i de ekonomiska processerna samt säkerställer att rätt information lämnas till alla våra intressenter.
Avdelningen består idag av ekonomichef, redovisningsansvarig, ekonomiassistent och personaladministratör.

Som redovisningsekonom hos oss arbetar du med många olika arbetsuppgifter inom ekonomi, exempelvis:
• Löpande bokföring, avstämningar, analyser och bokslutsarbete
• Ekonomisk rapportering och projektredovisning
• Fakturahantering och löpande arbete med kund- och leverantörsreskontra
• Momsredovisning samt deklarationsarbete
• Ta fram Rutinbeskrivningar inom ekonomiavdelningen
• Skriva årsredovisning

Vi är en liten avdelning som har nära samarbete med varandra och stöttar varandra vid arbetstoppar, semestrar och annan frånvaro.

Eftersom vi värdesätter kontakten med våra hyresgäster ingår i alla våra tjänster på bolaget att även delta i olika aktiviteter som görs med våra hyresgäster varje onsdag mellan klockan 16.30 och 19.00. Vi arbetar 40 timmars vecka och slutar kl.12.45 på fredagar. Övriga veckodagar arbetar vi vanlig kontorstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är analytisk och noggrann. En siffermänniska som är strukturerad och behärskar Excel på en hög nivå. Du behöver vara flexibel och självgående för att klara jobbet. Goda kunskaper i Office365 är ett måste. Som redovisningsekonom hos oss måste du vara van att hålla deadlines. Du vet också att det krävs extra insatser vid delårs- och årsbokslut. God kommunikativ förmåga och ett socialt engagemang är egenskaper som uppskattas.

Vi söker dig som är civilekonom eller annan eftergymnasial utbildning med inriktning mot redovisning. Vi ser helst sökande med minst 3 års arbetslivserfarenhet av liknande arbete. Du har goda kunskaper inom svenska redovisnings- och skatteregler.

Du bör ha mycket goda kunskaper i avstämningar och bokslutsarbete.
Vi arbetar idag med ekonomisystemet Raindance samt anläggningsregistret PAL, men kommer i början av år 2022 att implementera Agresso som ett nytt ekonomisystem. Om du har erfarenhet från Agresso är detta mycket meriterande.

All ekonomisk rapportering sker i programmet IBM Cognos Controller.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Som ett steg i att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen gör vi en bakgrundskontroll på slutkandidat.

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-06
Referensnummer: C68858
Välkommen att söka genom att:
• Göra en digital ansökan via denna länk.

Kontakt

Kontaktperson
Christina Wilhelmsson
Ekonomichef
031-332 60 17

Övrigt

Gårdsten är miljonprogramsområdet som har fått ett nytt ansikte. Omvandlingen startade 1997 med en medveten strategi att bedriva ett förändringsarbete. Från ett av Sveriges mest segregerade områden är Gårdsten idag ett ur alla synvinklar väl fungerande område. Vi har blivit hedrade med både lovord, priser och utmärkelser. Tack vare en helhetssyn på boendet, och att bolaget varit en drivkraft i arbetet, klassas området nu som ett särskilt uppskattat bostadsområde. Förflyttningen ner i polisens lista är en framgångsfaktor för hela Gårdsten.

Gårdstensbostäder har idag nöjda hyresgäster som trivs och vill bo kvar och allt fler väljer Gårdsten som livs- och boendemiljö. Ett ständigt utvecklingsarbete pågår i dialog med våra hyresgäster. Just nu förverkligas Vision 2025 som innebär en förtätning av Gårdsten och det byggs en blandstad.

Du kan läsa mer om bolaget här på vår hemsida.