Till nyhetsarkivet

SABOs hedersomnämnande till Gårdstensbostäder

Gårdstensbostäder väcker uppmärksamhet över hela Sverige. Senaste exemplet

är det fina hedersomnämnande som företaget fick när SABOs Bopris 2016 delades ut.

SABO, som organiserar cirka 300 allmännyttiga bostadsföretag, höll den 12-13 oktober sin integrationskonferens i Göteborg. Andra konferensdagen ägnades helt åt Gårdsten. Närmare 200 deltagare från hela landet fick lyssna till föreläsningar om hur området utvecklats sedan Gårdstensbostäder bildades 1997. Dessutom gjordes rundvandringar i området.

Under konferensen fick Gårdstensbostäder ta emot ett diplom med hedersomnämnande i tävlingen SABOs Bopris.
– Vi är jätteglada för att ha fått detta diplom som bevis på vårt konsekventa arbete i stadsdelen. Det har varit en spännande resa tillsammans med boende, medarbetare och vår engagerade styrelse, säger Michael Pirosanto, vd på Gårdstensbostäder. Nu börjar fler byggföretag bygga och investera i Gårdsten och vi ser fram emot allt nytt som händer i stadsdelen med fler bostäder och fler arbetstillfällen.

Juryns motivering:
GÅRDSTENSBOSTÄDER – får ett hedersomnämnande för sitt unika helhetsgrepp och uthålliga arbete med att rusta upp och utveckla stadsdelen.
För 20 år sedan fick det då nybildade bolaget börja från scratch med att rusta upp fastigheter och utemiljö. Idag råder en helt ny situation tack vare Gårdstensbostäders långsiktiga strategibygge. Nu vågar andra byggherrar satsa i Gårdsten och det pågår nyproduktion med fler hustyper och upplåtelseformer.

Juryn utgjordes av:
Ewa Thalén Finné, juryordförande, ledamot i SABOs styrelse
Martin Grander, forskare, Malmö Högskola
Karin Perols, Sveriges Kommuner och Landsting
Anna Heide, MKB och expert i SABOs integrationsprojekt
Ylva Sandström, SABO, juryns sekreterare

Samtliga pristagare kan du läsa om på SABOs press-sida:
http://www.mynewsdesk.com/se/sabo
Kontaktperson: Charlotta Lundström, pressansvarig, SABO: 070-721 20 11