Till nyhetsarkivet

Ungdomar från Gårdsten fick stipendier på Båtmässan

Båtmässan den 9 februari.

Ett 15-tal gårdstensungdomar som antingen gått Seglarskolan eller har intresse för segling fick under en eftermiddag möjlighet att besöka Båtmässan. Där fyra fina stipendier delades ut.

Besöket på Svenska Mässan inleddes med fika för alla och sedan fick fyra ungdomar gå upp på scenen för att ta emot stipendier.

Innan utdelningen berättade Anders Andrén från GKSS och Rotary Långedrag lite om historien bakom Seglarskolan som numera kallas för Ungdom och Segling.
Aktiviteten är inne på sitt 18:e år och det är över 440 ungdomar från Gårdsten som deltagit, ungefär lika många pojkar som flickor.

De som fick ta emot stipendier på 10 000 kr vardera var Elli Hukic, Samia Mohamed, Sundus Mohamed och Sofia Kateva. Mottagarna fick stipendiet för sitt goda föredöme för seglande ungdomar från Gårdsten.

Elli, Samia och Sundus började i Seglarskolan redan när de var i 10-årsåldern och har avancerat till ledare. Alla tre förklarade att de vill fortsätta med att vara ledare för gårdstensungdomar som vill lära sig segla. Sofia Kateva har blivit en duktig tävlingsseglare och hon tänker fortsätta på den banan.

De fyra stipendiaterna på Båtmässan som fick 10.000 kr vardera
De fyra stipendiaterna. Sundus Mohamed, Elli Hukic, Sofia Kateva och Samia Mohamed.

Stipendierna delades av representanter för de som står bakom Ungdom och Segling. Peter Björnhage, Rotary Långedrag, Ulf Merlander, vd Gårdstensbostäder, Cecilia Lööf, Göteborgs Hamn och Thomas Rahm, GKSS.